Cimarosa Cabernet Sauvignon 2010

Probabil multi dintre voi cunoasteti notiunea de leapsa sau ce inseamna ea in termenii blogosferei. Este vorba de acele articole in care inviti alti bloggeri sa isi expuna parerea sau sa scrie despre un subiect anume, urmand ca acestia sa transmita cererea lor mai departe continuand astfel discutiile pe marginea subiectului respectiv precum intr-un domino.

In lumea noastra, mai mica, a bloggerilor de vin exista numeroase de astfel de situatii in care scrierile noastre respecta regulile unei astfel de lepse, desi cel mai adesea nimeni nu o numeste nimeni astfel. Pentru mine de exemplu, un asfel de efect l-a avut scrierea lui Dan de aici si asfel, aflandu-ma zilele astea in fata unui raft de magazin si zarind vinul despre care vorbea colegul meu de blogosfera n-am stat pe ganduri si am asezat in cos cateva sticle  din gama la care face referire convins ca in cazul unui esec as avea macar materie prima pentru un vin fiert.

Am inceput evident, pentru ca asa cum va ziceam am ales inca vreo doua vinuri din aceiasi gama, cu Cabernet Sauvignon-ul chilian caci el imi trezise curiozitatea prin cuvintele citite la Dan pe blog.

In mare, ii dau dreptate. Fara a avea vreo revelatie in fata paharului, vinul despre care vorbim este un vin decent, baubil si, nu in ultimul rand, ieftin.

Dar haideti sa va zic cum s-a prezentat la intalnirea cu mine vinul cu pricina.

Nasul e intens, interesant si destul de tipic. Se simt in el note vegetale si usoare tuse afumate. Structura nu e foarte inchegata, vinul parand mai degraba subtirel, continua insa sa puncteze la capitolul tipicitate. In plus, papilele traduc subtile trimiteri catre funghi si naut. (73 puncte)

10 thoughts on “Cimarosa Cabernet Sauvignon 2010”

  1. Corect, singurul “soc” in cazul vinului de fata a fost pretul…bine si “Gold”-ul de la Decanter
    Intr-adevar merge si la “cooking wine” sau vin fiert..asta am uitat sa scriu in articol..:)
    Asa cum ziceai in debutul postarii, o sa mai avem impresii despre el si de la altii..

  2. Dan,
    Multumesc de recomandare oricum. Cu ocazia asta imi retrag si acuzele legate de sticla de Bordeaux din reclama. Am gasit-o, dar n-am incercat-o.

  3. Sau iti pun unul de o parte pentru cand ne vedem…Promit sa il tin in conditii cat mai favorabile invechirii..nu de alta dar Screwcap-ul e pretentios rau..:)

  4. @Berbecutio

    Pe mine m-a dezamagit (dar nu e vorba de asta pentru ca nu aveam asteptari foarte mari) la structura. E interesant ca arome, dar subtirel mi s-a parut mie.

    Oricum, e normal sa existe diferente dictate pana la urma de gusturile fiecaruia.
    Vezi cazul PN E. Miroglio care mie mi-a placut destul de mult, dar care la tine a dezamagit.

    Revendind totusi la discutiile noastre, la acelasi capitol, atat ca soi cat si ca pret eu as arunca langa acest Cimarosa un Blossom Hill care mie mi-a placut mai mult, dar care nu sunt sigur ca se mai gaseste pe la noi.

  5. @Alibus: Ai dreptate cu Blossom Hill…si la albe statea foarte bine. Era parca Califoria daca nu ma insel si cu o eticheta fresh si interesanta. La kaufland unde am dat eu de el nu l-am mai vazut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *