Cetatea Neamtului

Ieri am facut o excursie neprogramata in judetul Neamt. Am vizitat putin orasul Piatra Neamt (si de la inaltimea tele-gondolei), iar apoi am facut un ocol la Cetatea Neamtului, pe care o mai vizitasem cu scoala acum multa vreme.

Mai trecusem prin Piatra Neamt, ultima oara acum 3 ani cred, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. Orasul destul de cochet si linistit atat cat am putut eu sesiza. La cetate lucrurile s-au schimbat insa simtitor. Nu stiu daca imi amintesc eu foarte bine, dar atunci cand am fost prima data pentru a ajunge la intrarea in cetate trebuia sa urci o carare pietruita pe cand acum ea era asfaltata de iti e mai mare dragul sa o urci in ciuda unghiului de inclinatie.

Si edificiul in sine a fost renovat. Am stat sa ma gandesc daca asta e un lucru bun, pentru ca acum interventia moderna poate fi vazuta fie printr-un intrerupator discret fie in corpuri de iluminat sau alte lucruri asemanatoare si am ajuns la concluzia ca da, pentru ca anii ce se astern peste zidurile cetatii ar fi facut mai devreme sau mai tarziu ca din ea sa se vada tot mai putin si mai diferit de ce era fortareata pe vremea cand Sobieski se abatea pe aici.

Mai multe n-am sa va spun ci am sa pun aici cateva poze cu scuzele ca nefiind ceva programat, asa cum am amintit mai sus, nu am avut decat telefonul la mine pentru a imortaliza momentul.

5 thoughts on “Cetatea Neamtului”

 1. Am votat "excelent" pentru ca imi doream de mult sa vad aceasta zona a tarii. Si, pentru ca nici anul acesta nu voi ajunge prin acele locuri, ma multumesc si cu privitul catorva imagini, precum si lectura unor impresii. Salut!

 2. Iti multumesc atat pentru vot cat mai ales pentru vizita.

  Imi pare rau ca nu te-ai semnat, dar sper sa mai treci pe aici.

 3. Pozele sunt reusite.
  Moldova este o zona incarcata de istorie, care merita sa fie promovata turistilor.

 4. felicitari pentru poze. In alta ordine de idei:
  avem nevoie de mai multe ruine noi. Ieri Rasnov, azi Piatra Neamt…

 5. @Sara

  Multumesc de vizita si de aprecieri. Intr-adevar avem multe de invatat in a ne promova.

  @George

  Asa este. Avem nevoie si de astfel de obiective. Ma uitam insa pe harta cetatilor moldovenesti si mai putin de jumatate se mai gasesc pe teritoriul tarii noastre. (Neamt, Suceava, Roman si Craciuna care nici nu mai exista practic … sper ca nu ma insel).

Leave a Reply

Your email address will not be published.