Cateva concluzii despre Provino Iasi 2012

Nu am participat la eveniment, dar am citit numai lucruri bune despre editia de anul acesta de la Iasi a Provino. Iata mai jos cateva concluzii despre festivalul care tocmai s-a incheiat.

În perioada 69decembrie, la Palas Iași Lifestyle Center a avut loc Festivalul de Vin, Artă și  Gastronomie PROVINO, cu o suită de manifestări profesionale prin care organizatorul ABplus Events a reușit să impună pe piață un nou concept de evenimente pentru industria vinului.

Având ca țintă permanentă apropierea dintre public și producătorii de vin, prin seria de seminarii și degustări profesioniste cu și despre vin, seri festive și momente speciale  dedicate culturii vinului, artei și gastronomiei, festivalul PROVINO se poziționează în segmentul premium al evenimentelor care au în centrul atenției vinul.

Publicul prezent la Palas Iași Lifestyle Center a putut face cunoștință pe parcursul celor 4 zile de eveniment cu producătorii de vin al căror număr se situează pe un trend ascendent față de anul trecut, colecționari, pasionați și critici ai vinului și să primească indicații și sfaturi de consum de la profesioniști ai acestei industrii: reprezentanți ai învățământului superior agronomic, degustători autorizați, somelieri și cavaleri ai vinului. De asemenea, producătorii de vin prezenți în expoziția PROVINO au avut ocazia să aibă în vizită la standul lor un Master of Wine, pe Frank Smulders MW, venit special la Iași la invitația organizatorilor pentru a susține primul wine masterclass din România realizat de un Master of Wine. La eveniment au participat specialiști în vin, precum Președintele Onorific al Festivalului, prof. dr. Valeriu V. Cotea, Președintele PNVV, Ovidiu Gheorghe, dr. ing. Cintia Colibaba, bloggeri, colecționari și iubitori ai vinului.

23 de producători și importatori de vin prezenți în expozitie și în evenimentele PROVINO

Festivalul PROVINO a adus în fața publicului peste 250 de tipuri de vin dinîntreaga țară și peste 50 de vinuri din țări precum Australia, Africa de Sud și Spania. 23 de producători și importatori de vin au fost prezenți atît în expoziție, cît și în evenimentele PROVINO, cu 7 mai mult decît ediția din anul trecut de la Iași: Cotnari, Casa de Vinuri Cotnari, Vinicola Averești, Agroindustriala Bucium, Gramma Wines, Senator Wine, Budureasca, Avincis, Cramele Recaș, Crama Oprișor, Viti-pomicola Sâmburești, Vinarte, Casa de Vinuri Huși, Loza Wine, MV Profession 34 Franța, Casa de vinuri Negrini, Crama Gîrboiu, Liliac Winery, WineRO, Zarea, ABV Wine, Vinexpert, Remelluri Spania. În cadrul expoziției au avut loc, de asemenea, lansări de colecții de vinuri premium și pentru segmentul HoReCa.

Geroge Mitea vorbind despre eveniment spune: Concluziile festivalului Provino, asa cum vad eu problema, ar fi ca masinaria AB Plus (organizatorul) se incalzeste incet-incet pentru turatii  mult mai mari, am eu asa o presimtire. Chiar daca la nivelul expozitiei de vinuri alte manifestari sunt mai populate, la ce efort de PR, organizatoric, etc., am vazut la Iasi, potentialul e mult mai mare. Sper sa perservereze, orice ar fi. Discutand cu oameni din industrie a fost clar ca organizatorii inteleg ca nu se poate construi o reputatie instant. Si tocmai de aceea, de la editie la editie, vezi cum progreseasa, cum se dezvolta. Evenimentele conexe, conferintele, masterclasurile, degustarile asistate, etc., sunt insa lucrurile care diferentiaza Provino de restul evenimentelor de profil de la noi. Si asta nu poate fi decat de apreciat si sustinut!

Mai multe detalii despre cea de-a doua ediție a Festivalului de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO de la Iași cât și fotografii de la eveniment regăsiți pe siteul www.iasi.provino.ro dar și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/festivalul.provino.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *