Castillo de Molina – Sauvignon Blanc Fume 2008

Un Sauvignon Blanc curat, ce vine din indepartata Casablanca Valley al ingustului stat chilian.

Nasul e frumos parfumat si imprastie initial un difuz iz de soc, ce se pierde sub amenintari citrice. Aciditatea, bine construita, sustine notele de fructul pasiunii si pomelo. Pe final se simt vagi note untoase ce se imbratiseaza cu arome ce te trimit cu gandul la iasomie si piersica. (87 puncte)

7 thoughts on “Castillo de Molina – Sauvignon Blanc Fume 2008”

 1. Gasit la Bruno la pahar la 22 de lei, merci!
  Nu l-as baga chiar la 87 de pct, dar oricum, peste 80, un vin de (re)comandat si (re)baut. Dar sunt sigur ca gasim ceva de la noi la aceeasi valoare, insa la juma’ de pret. VinChile ni-l da la 62 de lei 🙁

 2. Vinul a fost punctat, daca nu ma insel, chiar si cu mai mult de 87 de unele publicatii de afara.

  Oricum, intre peste 80 si 87 e o abatere mai mica decat am vazut pe la unele concursuri internationale de pe la noi.

  Merita totusi mentionat un contra-exemplu de la noi la jumate de pret ;).

 3. Dupa recenta scumpire, SB-ul de Recas, V, 2010, punctat cu 93 la Vinvest ajunge la exorbitanta suma de 15 lei/sticla, adica un sfert din valoarea chilianului (62 lei fara transport). De la mine – putin peste 80. Si as mai mentiona unul de Segarcea – Prestige, dar si unul de Tohani, cel la cutie neagra, ambele in jur de 1/2 din pretul Fume-ului.
  Dar stii cum e, memoria olfactiva/gustativa ne poate pacali de multe ori, interferentele fiind de origini diferite.
  De aia sunt eu mare fan flight-uri ;). Sa se discute cu toate cartile in mana/gura 😀

 4. Va rog, nu ma starniti cu punctajele Vinvest, sau ale altor concursuri :)) Chiar daca se foloseste aceeasi scara a celor 100 pct, modul de punctare este diferit. Conform WS sau Wine Advocate, 93 pct inseamna un vin excelent, aproape de mirobolant chiar. Acum, sa fim seriosi, o fi o gaseala buna SB-ul de la Recas dar sa zici ca-i un vin superb, e drum lung, nu vi se pare? Pt pretul sau, e un vin bun si atat. In viziunea mea, cel putin. Cel din 2010 nu pot zice ca m-a dat pe spate, chiar si la pretul lui. Ba chiar mi s-a parut dezechilibrat, mai ales la nivel de aciditate. In alta ordine de idei, chiar si Parker a fost clar: un vin de 90 pct in marja 5-10 euro nu e acelasi lucru cu un vin de 90 pct la 20-30 euro. Proportiile trebuie pastrate si vinurile trebuiesc judecate strict in categoriile lor de pret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *