Castellroig Sabate I Coca – Terroja 2006

90 de puncte Parker pentru un vin alb e mult. Cand stai fata in fata cu un vin alb care se bucura de o astfel de apreciere a avocatului esti tentat sa il iei prea in serios, cu timiditate poate, si asta ar putea sa iti umple gandurile cu tot felul de clisee.

Am fost invitat (via Cezar) saptamana asta la o prezentare de vinuri spaniole, produse de Castellroig ce a avut loc la Vinexpert si am avut inspiratia sa ma duc nepregatit, adica fara sa stiu de punctele lui Parker sau orice altceva despre micul producator spaniol.

Prezentarea a cuprins doua vinuri linistite (cel din titlu si Castellroig – Blanc Seleccio, un vin alb baricat) si trei cave insa gandul mi-a ramas la primul din ele.

Proaspat, abunda in arome citrice si fructe tropicale, plin si bine echilibrat, cu usoare note untoase pe final care iti imbraca placut cerul gurii, acest vin alb nu poate sa nu-ti placa si sa te faca sa zici le stie domne’ Parker asta. Toate astea sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat vinul este produs dintr-un soi aproape necunoscut: Xarel-lo.


Nota: Publicat deasemenea si aici.

2 thoughts on “Castellroig Sabate I Coca – Terroja 2006”

  1. Am avut o materie in anul 3 de facultate ''vinuri'' , pana atunci nu stiam nimic, sau aproape nimic despre subiectul asta. Interesant blog!

  2. @Iulia,

    In primul rand, multumesc de vizita. Poate n-o sa fie ultima.

    Eu la facultate, inafara de obiectele algebra, analiza, geometrie, informatica si variatiile lor n-am facut mai nimic, dar recuperez acum cu un master pe tema asta :D.

    Tu ce facultate ai facut de ai avut bucuria sa faci un asemenea obiect?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *