Castello di Brolio Chianti Classico DOCG 2008

Intalnirea cu Castello di Brolio este una din acele situatii in care poti spune despre Chianti ca nu e doar un vin simplu, asa cum este de multe ori perceput. Acest produs al casei Barone Ricasoli (fost prim-ministru italian si creator al “retetei moderne” de Chianti) respira frumos din pahar, expirand parfum de fructe supracoapte (afine, cirese amare, pruna) si ceva cacao.

Culoarea lui este intensa, iar corpul este unul zvelt. Imbraca gura cu un strat fin cu iz de cireasa, ciocolata  si tutun. Finalul e lung, cald si cu fructele negre de padure comod asezate in prim-plan. (91 puncte)

castellobrolio

7 thoughts on “Castello di Brolio Chianti Classico DOCG 2008”

  1. Salut Nicusor,
    Vinul face parte din grupul celor procurate prin intermediul unui prieten, direct din Italia vara trecuta. Daca imi amintesc corect a fost putin peste 30 de euro.

  2. Apropo, faptul ca intrebarile tale sunt cel mai adesea legate de aceste vinuri, imi confirma inca o data ca am facut alegeri bune. 😉

  3. Pai mi se par alegeri bune, da 🙂

    Nu prea cunosc vinurile astea italiene, asa ca informatii de genul asta ajuta. De aia intreb si de unde le ai 😛

  4. Ca sa-ti faci o idee, vinul asta il poti gasi si in supermaket-urile lor ceva mai dichisite, dar ei au poate alt public.

Leave a Reply

Your email address will not be published.