Castello Banfi – Chianti 2006

Relatia mea cu Banfi a trecut prin perioade mai bune, dar si mai putin bune. Imi amintesc ca am fost incantat la primele mele contacte cu vinurile producatorului toscan, cand e drept si gusturile mele erau putin altele, dar imi amintesc si ca am incercat cateva vinuri, care fara a fi proaste isi justificau destul de greu pretul cerut pe ele.

In fine, aseara, cum poate stiti, s-a abatut asupra Bucurestiului o furtuna. Cum pe canicula de pana acum am tot evitat vinurile rosii m-am grabit repede sa admir spectacolul de afara alaturi de un pahar de vin. Acesta a fost prilejul unei noi intalniri cu vinurile Banfi.

Vinul nu a fost unul pretentios ci un Chianti din 2006,  care insa mi-a castigat respectul pentru lectia de tipicitate pe care ne-o da la cei 6 ani pe care ii avea. Debutul e usor floral, intrerupt de pasagere trimietri catre scortisoara. Taninurile sunt domolite sub presiunea aciditatii si a aromelor intense de samburi de cirese, imbinate cu ascutimi metalice. Aromele merg cursiv si compact pana spre final, cand iese la iveala un usor iz mineral. (85 puncte)

2 thoughts on “Castello Banfi – Chianti 2006”

  1. Bogdan,

    Despre vinurile toscane se spune ca, in general, ele au inclinatii gastronomice. Este si cazul acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *