Casillero del Diablo – Carmenere 2009

Intens colorat, vinul lasa o pelicula generoasa rubiniu-violacee pe pahar care coboara greu, ca o cortina de catifea. Nasul imprastie senzatii ample de pruna coapta si cirese.

Gustul e plin si imbogatit de senzatii dulci-ciocolatii, care umplu spatiul dintre senzatiile fructoase. Lemnul e prezent, dar bine integrat, la fel ca si aciditatea. Taninurile sunt matasoase si dau vinului o senzatie de vaga vascozitate. (85 puncte)

4 thoughts on “Casillero del Diablo – Carmenere 2009”

  1. daca l-ai notat cu 85 de puncte probabil e bun .chiar acuma am aflat ca face parte din familia cabernetului sauvignon si provine din franta .o sa il incerc in maximum 2-3 zile , chiar daca azi am incercat un cabernet sauvignon casillero del diablo defect .pacat ca a stat in raft sau in depozit atat de mult incat sa se strice . si nu avea defect de dop pentru ca l-am tinut 48 de ore in frigider in pozitia culcat si nu prezenta urma de defect de dop . mai mult , era din 2011 .adica mai proaspat . se simte totusi ca a fost un vin remarcabil pe care lacomia sau infantilismul celor de la Cora l-au distrus . de data aceasta am dat numele hypermarketului pentru nu o data s-a mai intamplat sa iau vinuri defecte de la acest hypermarket , pe care o sa-l cam ocolesc
    pe viitor . oricum nu prea mai au pe rafturi decat vinuri care nu merita a fi cumparate .

  2. si inca ceva : cred ca ar trebui sa -i schimbe numele . adica sa nu mai contina cuvantul diablo . in romania cel putin , multi il ocolesc din cauza asta . asa am facut si eu vreo cativa ani .

  3. culoarea este inchisa ,rosu violaceu spre visiniu .as zice ca e aproape cernelos . nasul foarte placut si pronuntat .taninii sunt potoliti. e usor picant .gustul este de de coacaze si visine , cu arome de ciocolata neagra si cafea .e un vin corpolent , desi unii nu sunt de acord cu asta si spun ca se seveste la mancaruri mai usoare . postgustul este lung . totusi e un pic prea “bomba fructifera” pentru gustul meu . este gemos . ca sa il fac sa fie mai putin gemos l-am amestecat cu un cabernet sauvignon de aceeasi talie , adica mai exact calitate ( si evident mai scump) romanesc . aluneca mai usor .

  4. @Burebista,

    Probabil din acelasi motiv nu exista prea multe Lamborghini Diablo in Romania :)).

    Exista o explicatie pentru denumirea lui.Pentru a tine la distanta eventualii hoti, detinatorii cramei au pornit zvonul ca e bantuita de un diavol, asta se intampla acum multa vreme … ar fi culmea sa ii schimbe numele acum doar pentru ca romanii se sperie la randul lor de acest lucru. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *