Cape Spring – Pinotage 2009

Pinotage-ul este un soi de struguri relativ recent descoperit, prin incrucisarea a doua varietati (Pinot Noir si Cinsault) de catre oenologul Abraham Perold. Asta se intampla undeva prin 1927 si de atunci si pana acum, aceasta varietate a fost cultivata cu precadere in Africa de Sud, dar si in alte cateva tari din emisfera sudica precum Australia si Noua Zeelanda.

Din citite, am aflat ca acest soi poate da nastere, mai ales atunci cand se apeleaza la baricare, unor vinuri corpolente. Nu este insa cazul exemplarului aici de fata, un vin ce provine din zona Western Cape (adica in apropiere de Cape Town) si care nu e nici corpolent si nici nu cred sa fi avut contact cu stejarul.

Nasul e vioi, nemtesc, adica curat si fara complicatii inutile, doar o idee prea alcoolic as zice. Gura schiteaza un gest scurt de capsuna si ierburi aromate, dar se stinge rapid ca si prezentarea vinului. Un vin scurt, neexpresiv. (74 puncte)

2 thoughts on “Cape Spring – Pinotage 2009”

  1. E un soi mediocru. Nu pot s-o uit pe Isabelle Legeron ce expresia a avut cand a gustat intr-o vie celebra acest tip de vin. Dupa ce apreciase Cabernetul Sauvignion. Am incercat si eu si nu pot sa spun altceva decat ce am scris in primul rand.

  2. Bogdan, eu n-am baut atat de multe vinuri din acest soi ca sa pot sa trag concluzia asta, dar am mai auzit-o si la altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *