Campomaccione – Morellino di Scansano DOCG 2007

Este foarte posibil sa nu va amintiti despre primul meu contact cu un vin Morellino di Scansano. Eu insa mi-l amintesc foarte bine. Ieri seara am avut o noua intalnire cu un astfel de vin.

Nemaifiind vorba de o premiera, elementul surpriza a lipsit. Parerea pe care mi-a lasat-o acest vin, produs de Rocca delle Macie, fiind mai degraba o confirmare a bunei impresii pe care mi-o lasase primul dintre ele.

Facut 90% din Sangiovese, plin si savuros, vinul este condimentat cu cate 5 procente din doua soiuri celebre (Merlot si Cabernet Sauvignon), care nu fac altceva decat sa-l implineasca, sa-l completeze, facandu-te sa vrei sa-l descoperi mai mult si mai mult cu fiecare gura.

4 thoughts on “Campomaccione – Morellino di Scansano DOCG 2007”

  1. M-am trezit cam tarziu cu comentariul la vinul asta dar nu ma pot abtine pentru ca mi-a placut si mie foarte mult. In special primul nas: imediat dupa ce scoti dopul razbate o aroma intensa de piele si drojdie italieneasca – mult mai eleganta decat cea frantzuzeasca. Dupa ciraca o ora incep sa se simta aromele de cirese negre coapte de soarele din Maremma. Un vin excelent, de multe ori comparabil, calitativ, cu Super Toscanele dar de cateva ori mai ieftin …inca !!

  2. Nu e deloc tarziu 🙂

    Pai este un vin toscan, nu? Ii curge in vene acelasi sange ca Super Toscanele de care zici.

  3. aproximativ, nu la toate … unele super toscane au sange pur de bordeaux fara strop de sangiovese (Ornellaia, Sassicaia,N’Antia).
    Morellino imi place pentru ca se simte ca vine un pic mai de la sud(-ul Toscanei) si e mai concentrat. Oricum, inca e un vin de nisa …”a hidden gem of Tuscany”

Leave a Reply

Your email address will not be published.