Cabernet Sauvignon 2003 – Prince Stirbey

Saptamana trecuta, in locul intalnirilor clasice de la Ginger, am avut parte de o degustare plina de surprize, cu vinuri de la Agricola Stirbey. Bloggerii au fost mai numerosi ca niciodata, iar prezentarea vinurilor a facut-o chiar Oliver Bauer, oenologul cramei, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru prezenta.

Desi vinurile au fost destule si multe din ele merita amintite, ma opresc pentru moment doar asupra unui Cabernet Sauvignon din 2003, un vin potolit de vreme, dar inca vivace, ba chiar  surprinzator de viu as zice. Am sa revin insa in zilele ce urmeaza si asupra altor vinuri ale aceluiasi producator.

Nasul e unul foarte elegant. Vinul degaja cu lejeritate rotunjimi de capsuna, visina, dar si un parfum deiscret de verdeturi provensale. In gura, inalta arome de cireasa si pudra de scortisoara. Taninii au fost scurtati de cei 9 ani de viata, dar sunt inca prezenti si trag dupa ei un voal ce are cusaturi proeminente. (86 puncte)

Varianta din 2003 nu cred ca o veti mai gasi prin magazine, dar puteti comanda varianta mai tanara a acestui vin de aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *