Broquel – Malbec Trapiche 2008

Promit ca acest Malbec argentinian va intrerupe, cel putin temporar, incursiunea printre vinurile premiate la Premiile de Excelenta.

Suntem adesea tentati sa trecem cu vederea aspectul vizual al vinurilor. Daca vinul nu are defecte majore de limiditate sau alte cele spunem ca vinul e ok si atat. In cazul acestui vin sud-american nu poti insa sa treci cu vederea culoarea superba care se prelinge pe pahar. Este de un rosu intens cu tente rubinii care iti fura ochii si care iti deschide, fara discutie, apetitul pentru vin.

Vinul continua joaca cu simturile tale si, in nas, vei simti note de prune, vanilie si ceva cacao. Odata ce si-a facut intrarea in scena, Malbec-ul nostru va trimite un commando de taninuri ce-ti vor lua la tinta papilele (nu stiu daca trupa de soc se face vinovata si pentru senzatia usor afumata de pe final 😀 ).

Nu se lasa dus inainte sa mai arunce o mana de violete si fructe de padure (afine, coacaze) bine coapte pentru a-ti indulci parerea despre el. (86/100 puncte)

Nota: Imaginea reprezinta varianta din 2007 a aceluiasi vin.

3 thoughts on “Broquel – Malbec Trapiche 2008”

  1. Este superb si pretul nu este exagerat. Eu abia acum l-am incercat.Descrierea ta spune tot.Din pacate nu cred ca se mai gaseste. Acum de unde l-am luat au trecut la 2009.

  2. Bogdan, Nu am incercat inca 2009. Poate e la fel de bune. Vreo 2 sticle din 2008 cred ca mai am eu ratacite :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *