Barbera Canavese 2010 – Cantina della Serra

Provenit din zona Piemontului, dar produs din Barbera, soi ce sta mai mereu in umbra fratelui mai mare Nebbiolo si dintr-un areal nu atat de cunoscut, acest vin produs de Cantina della Serra, pare a avea statutul unui vin de liga a doua.

Poate ca si este un astfel de vin, dar daca ar fi sa continuam gluma, atunci ar trebui spus ca e un vin de liga a doua care trage la promovare.

Culoarea lui nu e una foarte intensa si aduce cu visina putreda. In miros, amesteca izurile fructului de la care spuneam mai devreme ca imprumuta culoarea (desi aici e mai degraba vorba de dulceata) cu cele de cireasa si mura. Nasul e pe scurt destul de puternic si intens fructat. Gura e echilibrata, desi as recomanda consumul la o temperatura ceva mai scazuta decat in cazul altor vinuri rosii, si la fel de dominata de fructe cum va spuneam ca este nasul. Aduce insa cu ea, in plus, o usoara nota vegetala. Taninii sunt discreti si se simt mai mult pe final. (82 puncte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *