Ayios Onoufrios 2009 – Vasilikon Winery

Voiajul meu de saptamana asta pe insula Afroditei a inclus si reintalnirea cu un vin despre care v-am mai vorbit cu ceva mai multa vreme in urma. Daca veti avea curiozitatea sa cititi aici depre prima intalnire cu el, veti descoperi ca la acel moment a fost o dezamagire.

Iata-ma deci in fata aceluiasi vin, ce e drept dintr-o recolta diferita si cu o alta componenta (de data asta fiind vorba de o combinatie Mavro, Lefkada, Cabernet Sauvignon) lasand prejudecatile la o parte si dandu-i inca o sansa.

Parfumul imprastiat de vin este predominant vegetal, ierbos. Gura continua impresiile floral-vegetale, dar trimite si cateva sageti condimentate, pentru ca in final sa se simta un iz diluate de aluat pus la dospit. Vinul lasa impresia generala de vin usor de baut, fara prea multe complicatii, ce poate fi baut si vara pe temperaturi ceva mai ridicate. (76 puncte)

2 thoughts on “Ayios Onoufrios 2009 – Vasilikon Winery”

  1. Singura mea experienta cu vinul grecesc a fost un Retsina, adus din supermarket la sticla de 1.5 l. E usor de imaginat cam ce gust avea.

    Pentru comparatie, vinurile turcesti mi se par mult mai abordabile si mai apropiate de gusturile actuale. In special vinurile din Podisul Anatoliei seaman bine cu cele australiene.

  2. Salut Mihai,

    Ca sa facem o mica precizare, trebui spus ca asta e un vin cipriot, nu grecesc. E o cheste de nuanta binenteles.

    Ca tot ai adus vorba de vinuri grecesti, vei gasi in postarea precedenta un exemplu, facut dintr-un soi foarte interesant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *